Έλα μαζί μας σ' ένα μαγικό ταξίδι στο Διαδίκτυο!!!
 
                                  

 

 

Αυτό είναι το σχολείο μας...

 

Το σχολείο μαςΤο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων "Μιχάλης Κακογιάννης" εγκαινιάστηκε στις 28 Ιανουαρίου 1978 από το δωρητή του κύριο Μιχάλη Κακογιάννη.

 

Ο διευθυντής του σχολείου μας

Σήμερα το Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων "Μιχάλης Κακογιάννης" αριθμεί 22 εκπαιδευτικούς και μαθητικό πληθυσμό που πλησιάζει τους 200. Από το Σεπτέμβρη του 2006 διευθυντής του σχολείου μας είναι ο κύριος Κυριάκος Κυριάκου. Ο επιθεωρητής του σχολείου μας για τη σχολική χρονιά 2006-07 είναι ο κύριος Γιώργος Ευθυμίου. Επίσης το σχολείο μας λειτουργεί και ως προαιρετικό Ολοήμερο Σχολείο.

 

Το σχολείο μας έχει πολλές αίθουσες μεταξύ των οποίων αίθουσα μουσικής, οικοκυρικών, τέχνης, σχεδιασμού & τεχνολογίας, ειδικής εκπαίδευσης καθώς και μία καινούρια αίθουσα πολλαπλής χρήσης. Στο σχολείο μας έχουμε επίσης έναν πανέμορφο κήπο. Από φέτος στο σχολείο μας λειτουργεί κι ένας υπέροχος παιγνιδότοπος ο οποίος υλοποιήθηκε με προσφορά του Συνδέσμου Γονέων, αλλά και του ευεργέτη του σχολείου μας Μιχάλη Κακογιάννη.

 

Η αυλή του σχολείου μας διαθέτει γήπεδο ποδοσφαίρου, πετόσφαιρας, δύο γήπεδα καλαθόσφαιρας και διαθέτουμε όργανα και ειδικούς χώρους για τα αθλήματα του στίβου.

 

Ο Μιχάλης Κακογιάννης και το σχολείο μας:

 

Ο κ. Μιχάλης ΚακογιάννηςΣυγκλονισμένος από την τραγωδία της πατρίδας μας, συνέπεια της Τουρκικής εισβολής, ο Μιχάλης Κακογιάννης έσπευσε να προσφέρει όποια βοήθεια μπορούσε. Υπό την καλλιτεχνική του ιδιότητα ως σκηνοθέτης γύρισε την ταινία ντοκιμαντέρ Αττίλας 74 η οποία απεικόνιζε το δράμα της εισβολής και τα δεινά των χιλιάδων θυμάτων. Σκοπός του ήταν η σωστή και ζωντανή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινής γνώμης και η ώθηση των ξένων λαών και κυβερνήσεων να βοηθήσουν στην άμβλυνση της συμφοράς που έπληξε την Κύπρο και στην επίλυση του πολιτικού της προβλήματος.

 

Βαθειά συγκινημένος από όσα είδε, άκουσε και έζησε ο ίδιος γυρίζοντας την ταινία, ο Μιχάλης Κακογιάννης θέλησε, εκτός από την τέχνη του, να προσφέρει και μια προσωπική βοήθεια για τα θύματα της εισβολής και ιδιαίτερα τα παιδιά. Ζήτησε να μάθει ποιες ήταν οι πιο επείγουσες ανάγκες. Όταν πληροφορήθηκε ότι στην περιοχή Αγίων Αναργύρων Λάρνακας υπήρχε άμεση ανάγκη για την ανέγερση δημοτικού σχολείου για τα παιδιά προσφυγικών οικογενειών, επισκέφθηκε τον τότε Υπουργό Παιδείας κ. Χρυσόστομο Σοφιανό και του πρόσφερε τη δωρεά του για την ανέγερση του σχολείου. Έτσι, το σχολείο έγινε πραγματικότητα και εγκαινιάστηκε στις 28 Ιανουαρίου 1978 και ονομάστηκε Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων Μιχάλης Κακογιάννης. 

 

Φωτογραφίες ρετρό από τα εγκαίνια του σχολείου μας: 1 2 3 4 5

 

Το διδακτικό προσωπικό του σχολείου μας (2006-07):

 

Κυριάκος Κυριάκου(Δ) Μαρία Θεοδώρου (ΒΔ) Πανίκος Ψύλλος (ΒΔ) Μαργαρίτα Κούρτη (ΒΔ)
Κατερίνα Παλούγκου Κυριάκος Θεοχάρους Χριστιάνα Βύρα Κωνσταντίνα Αντωνίου
Αντώνης Ζαρίντας Στέλλα Σταυρινίδου Ηλιάνα Νικολάου Γεωργία Αλεξάνδρου
Μαριάννα Φωκαΐδου Νάταλη Ζαμπά Χριστίνα Χαννή Στέλιος Παπαμάρκου
Νίτσα Φιλίππου Φρίξος Χρίστης Χριστίνα Χριστοδούλου Ελένη Γεωργαλλίδου
Χρυστάλλα Σιακαλλή Ξενάκης Χατζηιωνά    

 

Κεντρικό Μαθητικό Συμβούλιο Σχολείου 2005-06:

 

:: Σύντομα κοντά σας το νέο μαθητικό συμβούλιο 2006-07 ::

 

Πρόεδρος: Γιώργος Ορφανίδης Στ3
Γραμματέας: Στέφανος Χριστοδούλου Δ1
Αντιπρόεδρος: Βασίλης Αντρέου Στ3
Ταμίας: Γιώργος Καραγιάννης Στ2
Β. Ταμίας: Χριστόδουλος Μιχαήλ Ε1
Μέλος: Βλάσια Χατζηιωάννου Δ1
Μέλος: Αντρέας Κυριάκου Ε2