Έλα μαζί μας σ' ένα μαγικό ταξίδι στο Διαδίκτυο!!!
 
 
                                  

  Η "γέννηση" της ιστοσελίδας μας!

Σχολική χρονιά: 2000-01

Από το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς 2000-01, είχε ξεκινήσει η ιδέα της δημιουργίας ιστοσελίδας του τμήματος Δ4 του Κ Δημοτικού Λεμεσού. Τα παιδιά έδειχναν ενθουσιασμένα και το μόνο που έμεινε ήταν να ετοιμαστεί η ιστοσελίδα. Έτσι στις 23 Ιανουαρίου 2001 η ιστοσελίδα της Δ4 ήταν πλέον πραγματικότητα! Η διεύθυνση της ήταν http://agrino.org/taxi. Η ανταπόκριση που είχαμε από τον κόσμο ήταν ιδιαίτερα συγκινητική.

 

Η όψη της πρώτης μας ιστοσελίδας!

 

  Η καθιέρωση!

Σχολική χρονιά: 2001-02

 

Η ιστοσελίδα μας εισέρχεται στη δεύτερη χρονιά λειτουργίας της. Τα παιδιά της Δ4 αγκάλιασαν αμέσως αυτή την προσπάθεια και συνεχώς έγραφαν εργασίες για να προβληθούν στην ιστοσελίδα. Πλέον η προσπάθειά μας έγινε αρκετά γνωστή. Οι επισκέπτες αυξήθηκαν ραγδαία και τα μηνύματα που δεχόμασταν ήταν πάρα πολλά. Ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας παρέμεινε ο ίδιος με μόνο κάποιες προσθήκες νέων θεματικών κατηγοριών.

Επίσης τον Μάιο του 2002 δημιουργήσαμε και φιλοξενήσαμε την ιστοσελίδα της Οικολογικής Ομάδας του σχολείου μας. 

 

Η ιστοσελίδα που κατασκευάσαμε

για την Οικολογική Ομάδα

 

  Η νέα αναβαθμισμένη ιστοσελίδα μας!

Σχολική χρονιά: 2002-03

 

Η τρίτη, αλλά όχι και άτυχη, χρονιά για την ιστοσελίδα μας. Η ιστοσελίδα έχει κατασκευαστεί από την αρχή και έχει πάρει τη σημερινή της μορφή, η οποία απ ότι φαίνεται και από την ψηφοφορία, βρίσκεται σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα. Έχουν προστεθεί και νέες θεματικές ενότητες (π.χ. Πληροφορική, Χρήσιμα Αρχεία κ.ά.), δημιουργήσαμε το δικό μας chat room, τον λεγόμενο "Γεφυρούλη", βάλαμε ψηφοφορία κ.ά.

Ίσως το πιο σημαντικό γεγονός αυτής της χρονιάς για την ιστοσελίδα μας, είναι η παρουσίασή της στην εκπομπή Γλυκεία Χώρα από το Ρ.Ι.Κ.2. Η δημοσιογράφος Ειρήνη Χαραλαμπίδου, την οποία ευχαριστούμε θερμά, ήρθε στην τάξη μας, παρακολούθησε την τηλεδιάσκεψη που είχαμε με το κυπριακό σχολείο του Κατάρ, περιηγήθηκε στην ιστοσελίδα μας και συνομίλησε με τα παιδιά. Η εκπομπή μεταδόθηκε στις 21 Φεβρουαρίου 2003.

 

(Στο αρχείο εργασιών υπάρχει ρεπορτάζ σχετικά με την εμπειρία μας αυτή!)

 

 

  Η αγάπη μεγαλώνει!

Σχολική χρονιά: 2003-04

 

Αυτή τη σχολική χρονιά τα παιδιά αγάπησαν πάρα πολύ την ιστοσελίδα μας και δούλεψαν με ζήλο και δημιουργικότητα για τον εμπλουτισμό της. Επίσης οι επισκέπτες της ιστοσελίδας μας αυξήθηκαν σημαντικά!

Ίσως οι σημαντικότερες στιγμές ήταν η συνέντευξη μέσω τηλεδιάσκεψης με τον πρώην διευθυντή μας κύριο Γιάγκο Χαρμανή, καθώς και η επικοινωνία που είχαμε με τους "Γιατρούς του Κόσμου" Κύπρου.

 

(Στο αρχείο εργασιών υπάρχουν ρεπορτάζ σχετικά με τις εμπειρίες μας αυτές!)

 

 

  Νέα αρχή!

Σχολική χρονιά: 2004-05

 

Νέο σχολείο, νέο ξεκίνημα! Έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί αυτή η σχολική χρονιά. Τα παιδιά είχαν έρθει για πρώτη φορά σε επαφή με την τεχνολογία και συγκεκριμένα με την ιστοσελίδα και ήταν πολύ ενθουσιασμένα. Γρήγορα ξεκίνησαν με ζήλο να εργάζονται για να δημοσιεύσουν τις εργασίες τους! Το πιο σημαντικό γεγονός αυτή τη χρονιά ήταν το δειγματικό μάθημα που έγινε για να επιδείξουν τα παιδιά τον τρόπο αξιοποίησης του  υπολογιστή στο μάθημα.

 

  Με εμπόδια...

Σχολική χρονιά: 2005-06

 

Με εμπόδια αυτή η χρονιά... Λόγω της αντισεισμικής αναβάθμισης του σχολείου μας όλη η χρονιά κύλησε δίχως την παροχή διαδικτύου. Παρ' όλα αυτά η ιστοσελίδα μας παρέμεινε ενεργή. Τα παιδιά την επισκέπτονταν από το σπίτι τους και συνέχισαν να δημιουργούν εξαιρετικές εργασίες με κίνητρο την προβολή τους στην ιστοσελίδα μας!